Náš život na cestách

Určitě mnohé z vás zajímá, jak vypadá náš den na cestě.Dosud jsme strávily nejvíce času v Norsku, tak vám popíšeme typický norský den. Na budík jsme nevstávaly už skoro 3 měsíce. Ze spacáku lezeme mezi 7 – 8h ranní, výjimečně i v 9h. Spácháme nutnou ranní hygienu a lezeme zpátky do spacáků. Po ránu létají otravné a krvechtivé mušky Midge’s a navíc bývá chladno, a tak je příjemnější snídat v teplíčku. Co snídáme? Tak různě. Müsli s jahodovým jogurtem, müsli s vanilkovým jogurtem, müsli s melounovým jogurtem a vůbec nejlepší je müsli se švestkovým jogurtem. Když příroda dá, natrháme si do toho lesní jahody nebo borůvky. Pravda, jednou jsme vybočily, jogurt na dědině nesehnaly, tak jsme měly míchaná vajíčka. Po snídani přichází jedna ze dvou nejméně oblíbených fází dne – balení. Pak jdeme do „práce“, usedáme ke strojům a makáme. Již po hodině práce si děláme pauzu a dáváme si dva krajíce chleba s máslem a marmeládou. Podle toho, kdy je obchod, stavíme, doplňujeme zásoby a necháváme odpočinout nohy u kafíčka či čokomlíčka. Tento moment nastává 2x denně, no někdy i 3x. Odpočaté se posuneme zase o kousek dál, než nastane čas oběda, to bývá mezi 13 – 14 hodinou. K obědu míváme chleba s máslem a marmeládou, kterou střídáme zhruba po týdnu, to je doba, po kterou nám vydrží výhodné kilové balení. Poté zase jedeme a po dvou hodinách stavíme na druhou svačinu, při které zobáme sušenky, jablíčko nebo nektarinku. V případě, že narazíme na obchod Coop, kde mívají ochutnávky ovoce, dopřejeme tělu pořádnou dávku vitamínů. Když už se nám nechce „pracovat“, začneme se poohlížet po vhodném místečku pro náš stan. Ještě před tím si musíme obstarat vodu na vaření, případně mytí. Tu nabíráme buď z kohoutku na toaletách v obchodech nebo v přírodě, vyjma fjordů či moře. No a už přichází druhá nejméně oblíbená fáze dne – zase to všechno postavit a vybalit. Potom ze sebe smýváme celodenní dřinu, když se zadaří, tak v jezeře, řece či jakékoliv tůňce. Když né, žíňkování to jistí. Takhle krásně umyté usedáme k večeři. A jak pestrá je? Inu dost. Rýže s hráškem a mrkví, cizrnou, kukuřicí, fazolemi nebo se žampiony. Pokud je chladno, děláme si i polévku, nejvíce jsme si oblíbily rajskou nebo čočkovou. S plnými bříšky napíšeme deník, vymýšlíme články, plánujeme cestu na další den a zavíráme oči. Ráno jedeme nanovo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial